Senaste installationen i Österrike
februari 7, 2024

Avdelningen för Geriatrisk psykiatri och psykoterapi vid sjukhuset LKH Graz II i Österrike implementerar AI-baserad teknologi från QUMEA. Målet är att öka patientsäkerheten, minska fall och förbättra patientnöjdheten. Pilotprojektet är en del av Graz II-statssjukhusets satsning på innovation för att framgångsrikt möta utmaningarna i hälso- och sjukvårdssystemet.

Läkaren Christian Jagsch och sjuksköterskan Sabrina Bittelmayer ser det nya arbetsssättet med anonym och proaktiv övervakning av potentiella fall som mycket positivt. ”Ledande teknologi kan ge vårdpersonalen bättre stöd och fungera som en utmärkt hjälp i deras varierade arbetsdag. Redan efter en kort tid märker man att personalen är nyfiken och engagerad i att testa systemets specifika användningsområden”. Även anhöriga visar intresse för den nya teknologin och är glada över den ökade säkerheten för sina nära och kära.

Dominik Hutter, Account Director QUMEA ”Åldrandeprocessen är en komplex, biologisk och dynamisk process. I vårt samarbete med Universitetssjukhuset i Graz fokuserar vi inte bara på att förebygga fall, utan också på att ta hänsyn till patienternas individuella behov. Innovation och patientens välbefinnande går hand i hand här.”

Kleine Zeitung: Künstliche Intelligenz hilft jetzt steirischen Pflegekräften

Instagram LKH Graz II

Facebook LKH Graz II

Du är kanske också är intresserad av…

QUMEA logo