Livia Holm förstärker QUMEA i Norden
februari 6, 2024

Kry-veteranen blir ny Account Director Nordics

Digitala hälsobolaget QUMEA är marknadsledande inom intelligent riskhantering i sjukhusmiljö, med ett särskilt fokus på fallprevention och mobilitetsmonitorering. Bolaget säkrade nyligen en finansiering på 110 miljoner SEK i sin Serie A runda och satsar nu på att expandera sin verksamhet i Norden genom en nyckelrekrytering.

Idag kan bolaget meddela rekryteringen av Livia Holm som Account Director Nordics. Livia, som senast kommer från Kry där hon haft olika chefsroller sedan 2015, tillför stor erfarenhet och kunskap inom digital hälsa och det nordiska innovationslandskapet.

”Vi är mycket glada över att Livia ingår i vårt team. Hennes expertis från ett av Europas mest framgångsrika tillväxtföretag inom digital hälsa är ovärderlig. Hon har en nyanserad förståelse för hälso- och sjukvårdssystemet och dess dynamik, vilket är avgörande för att navigera i den regulatoriska komplexitet som är förknippad med medicintekniska produkter och artificiell intelligens inom sektorn” säger Micha Kämpfer, Vice President Nordics, QUMEA

Livia Holm tar på sig rollen som Account Director Nordics med målet att ytterligare stärka QUMEAs närvaro och framgångar i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

”QUMEA har en imponerande produkt med otroligt starka resultat som konkret förbättrar patientsäkerheten och avlastar vårdpersonal här och nu. Åtta procent av vårdskador på sjukhus utgörs av fallskador. Med stöd av QUMEA kan 7 av 10 fall undvikas, vilket såklart är en otrolig vinst i form av minskat lidande och resursåtgång. Jag ser fram emot att bidra till att fler får tillgång till smarta lösningar inom området.”

QUMEAs system använder AI-algoritmer för att tolka signaler från en radarsensor som monitorerar patientens kroppsrörelser i realtid, vilket gör det möjligt för vårdpersonal att upptäcka och förhindra kritiska händelser så som fall, oro eller trycksår. Den radarbaserade tekniken kan inte registrera identifierande patientdata, vilket innebär att systemet uppfyller alla dataskyddskrav.

QUMEA används idag framgångsrikt på över 80 sjukhus, psykiatriska kliniker och äldreboende i Europa och Australien och har under 2023 testats i Sverige. Utvärderingar från Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Södra Älvsborgs sjukhus visar minskade antal fall med 67 procent.

Kontakt

Micha Kämpfer

Vice President Nordics, QUMEA

micha.kaempfer@qumea.com

+46 (0)709 31 17 80

www.qumea.com

Du är kanske också är intresserad av…

QUMEA logo