QUMEA säkrar 9 miljoner CHF i Serie A finansieringsrunda
januari 30, 2024

Det Schweiziska digitala hälsobolaget QUMEA har tagit in 9 miljoner CHF i en ny finansieringsrunda. QUMEA är specialiserat på intelligenta riskhanteringssystem inom hälso- och sjukvården. Investeringen markerar en viktig milstolpe i QUMEAs långsiktiga strategi. Investerargruppen inkluderar Zürcher Kantonalbank (ZKB), PB Invest (Schweiz), två familjekontor och ett tillväxtlån från UBS.  

Investeringsrundan stöds även av alla befintliga investerare och var betydligt övertecknad. Tillväxtlånet från UBS understryker den kommersiella skalbarheten och förtroendet för QUMEAs vidare utveckling.  

Cyrill Gyger, VD för QUMEA, kommenterar: «Vi är tacksamma över att ha haft flera alternativ i denna finansieringsrunda, vilket inte kan tas för givet i nuvarande marknadsklimat. Vi har valt en investerarstruktur som väl överensstämmer med våra värderingar och långsiktiga strategi. Förtroendet och det fortsatta stödet från befintliga investerare är ovärderligt. Nu är vi perfekt positionerade att sprida vår framgångsrika modell från Schweiz till fler marknader.» 

«QUMEA’s tekniska ledarskap, anonyma och precisa lösning, i kombination med en konsekvent och stark tillväxt har lämnat ett bestående intryck på oss.», säger Yves Becker, Senior Investment Manager på ZKB. «Jag är imponerad över QUMEAs entreprenöriella tillvägagångssätt, den exceptionella ledningsgruppen och teamets outtröttliga engagemang för sin vision. Vårt beslut att investera speglar vår syn på QUMEA som ett bolag med stor potential att förbättra ett viktigt segment av hälso- och sjukvårdssektorn.» 

Andreas Linder, Head of Corporate Clients Solothurn, UBS Switzerland AG: «QUMEA’s tillväxt visar att bolaget löser ett angeläget problem i sjukvården. Tilldelningen av priset SEF.Growth High Potential Label 2023 är ytterligare ett kvitto på QUMEAs potential att skala verksamheten. Som en av grundarna till SEF.Growth initiative, är UBS stolta att stötta QUMEAs fortsatta utveckling genom ett tillväxtlån.»  

Med den nya finansieringen är QUMEA väl rustat att ta en marknadsledande position på fler marknader. Dessutom kommer medlen möjliggöra QUMEAs produktstrategi att stärka och expandera sin portfölj av medicintekniskt klassade mjukvaruprodukter.

Om QUMEA

QUMEA transformerar vårdprocesser med ett intelligent och integritetsskyddande mobilitetsmonitoreringssystem. Systemet används för proaktiv riskhantering på sjukhus och andra vårdinrättningar. Användningsområden inkluderar bland annat falldetektion, fallprevention, mobilitetsmonitorering och kliniska beslutsstöd. QUMEAs system ger vårdgivare möjlighet att fokusera sina insatser där de behövs som mest genom att möjliggöra tidiga insatser. Med en rapporterad genomsnittlig minskning av fall med 74% sätter QUMEA nya standarder för proaktiv vård och prevention i krävande vårdmiljöer samtidigt som man helt undviker integritetskränkande kameror eller mikrofoner.  

Med verksamhet vid över 80 vårdinrättningar, inklusive internationellt ledande institutioner som Hirslanden Group, University Geriatric Medicine Felix Platter Basel, Hannover Medical School, Balgrist University Hospital and Schulthess Clinic, har QUMEA gedigen erfarenhet av att bidra till en ökad vårdkvalitet.  

QUMEAs team består idag av över 30 dedikerade medarbetare i Schweiz, Sverige och Tyskland. 

Pressmeddelande(SWE)

Du är kanske också är intresserad av…

QUMEA logo